SHEE springwedstrijd paarden, 29-31 augustus 2008

Foto's door: Ben Laauwen

GP PEOPLE TROPHY

In het kader van de nieuwe ZZ competitie in KNHS verband werd afgelopen weekend in Eindhoven op de wedstrijdterreinen van onze manege de GP People Trophy verreden.
Het aantal deelnemers aan deze competitie was met 43 combinaties zeer goed te noemen.
De omstandigheden, bodem, entourage en natuurlijk het weer waren dan ook optimaal voor een leuke en spannende springrubriek met barrage. De parcoursbouwer Marius Bens had een selectief technische parcours neergezet wat de amazones en ruiters met hun paarden dwong om tot het uiterste te gaan om `het eerste rondje` foutloos af te leggen en zo een barrage af te dwingen.
Het lukte tenslotte 7 combinaties om de balken te laten liggen en zodoende het parcours foutloos af te leggen.
Deze 7 combinaties hebben voor de hoofdprijs gestreden om zodoende een eventuele kwalificatie af te dwingen voor deelname aan de GP People rubriek tijdens Jumping Amsterdam in februari 2009.
Lang zag het ernaar uit dat Anne-Martine van Liere het snelste foutloze rondje had gereden in de barrage met een tijd van 34.45 sec. Maar Miranda Harrington reed met twee paarden in de barrage en had met Tenere al een foutloze barrage gereden in een tijd van 36.53 sec. Vervolgens reed zij met haar paard Barbie als laatste een foutloze barrage in een nog snellere tijd van maar liefst 33.99 seconden.
Hiermee was zij met haar paard Barbie dus niet alleen winnares van deze GP People Trophy rubriek voor ZZ combinatie, maar eindigde zij tevens als derde met haar paard Tenere. De eerste drie plaatsen werden dus bezet door amazones.

Voor alle uitslagen van het concours van afgelopen weekend verwijzen we je graag naar de SHEE site. Zie de website van de SHEE: www.shee.nl
Voor alle uitslagen van de GP People Trophy wedstrijden, kijk op: www.gppeople.nl
Voor veel mooie foto's van deze springwedstrijd, zie de website: www.vandeweteringfotografie.nl