De 8 jarige schimmel ruin is al weer enige tijd op de manege.
Na niet zo'n geweldige start is Mr. Ed op de goede weg. Hij wordt steeds liever in de les en als hij dagelijks loopt is hij over het algemeen erg lief. Mr. Ed is een echt buitenpaard. Dat merk je ook in de bak, hij heeft veel ruimte nodig.
Ook is meer van de luie kant, je moet dus goed drijven om hem aan de praat te houden. Hij heeft fijne gangen en als jezelf hard werkt op hem en de juiste "knopjes" hebt gevonden, kan hij prachtig lopen!

Mr. Ed is afkomstig uit Oost-Duitsland. Vandaar al die nummers op zijn lijf, dat is typisch iets voor Oost-Europese landen. Het is een erg sterk paard, dus ideaal voor de manege. Ook de wat zwaardere ruiters kan hij gemakkelijk aan. Het is een veelzijdig paard. Hij heeft het als Sinterklaaspaard erg goed gedaan en als jachtpaard ook, want Job heeft de jacht in Someren op hem gereden en dat was een groot succes.Net zoals Duck en Pim, zuigt hij lucht op stal. Dat kan op zich geen kwaad, ze doen dat vaak uit verveling en met de band die ze om hun nek hebben kunnen ze het niet meer. Voor diegene die er nog niet op gezeten hebben, hij schijnt erg fijn te zijn. Dus allemaal proberen.

 

Mr. Ed
geboortejaar: 1995?
ras: ?
geslacht: ruin
hoogte: 1.70
kleur: schimmel
Op de manege vanaf: 01/2003
Tot: 27-08-2008