Kaatje was een manegepaard op proef. Ze had vroeger alleen maar in de wei gestaan en moest alles nog leren, ook de omgang met mensen vond ze nog moeilijk.
Je kon haar daarom voorlopig maar het beste met rust laten, want op stal was ze geen lieverd. Ze kon uit angst aardig fel reageren. Onder het zadel was ze daarentegen erg braaf, maar in het begin zeer onervaren.

Later liep ze vaak me in de lessen en was ze zowel binnen als buiten een erg braaf paard. Gevorderden én beginners konden op haar rijden. Ze liep lekker door, in het juiste tempo. Op stal was ze nog steeds wat bang, dus je kon haar dan beter met rust laten.

Kaatje
geboortejaar: ?
ras: ?
geslacht: merrie
hoogte: ?
kleur: bruin
Op de manege vanaf: ? 2004
Tot: 07-11-2007

Ik vind het echt héél erg jammer dat kaatje is overleden..
Ze was echt een heel lief paard, ook al heb ik er niet vaak op gereden.
Op stal was ze wel een beetje schuw, maar dat zei niks over kaatje in de les.
namelijk in de les deed ze heel goed haar best en bokte bijna nooit..
buiten was Kaatje ook en schatje.
jammer dat ze maar zo kort op de manege is gebleven,
en ik hoop dat iedereen kaatje heel erg gaat missen, net zoals ik dat doe!

Door: Lotte Smits, 07-11-2007

Kaatje was een heel lief en braaf paard. Op stal was best wel bang, dus kon je haar beter met rust laten. Maar in de lessen was ze echt een superbraaf paard, voor beginners en gevorderden!!! De laatste tijd was ze steeds kreupel en kon ze niet meer beter worden. Het is dus eigenlijk beter, dat ze nu uit haar lijden verlost is en we gaan haar zeker missen, want ze was een super manegepaard!!!!

Door: Caudia Dorgelo, 07-11-2007

Ik heb helaas maar 1 keer op Kaatje gereden, maar het was meteen één van mijn lievelingspaarden. Ze reed heel fijn en vlak. Ook al sprong ze, ik weet niet waarom, telkens als we in galop gingen weg, ze was harstikke lief. Ze was vrij makkelijk aan de teugel te krijgen en kon erg mooi lopen. Maar helaas werd ze na een paar weken wéér kreupel en is Kaatje ingeslapen. Het was beter voor haar en ik vind het dus ook helemaal niet erg dat de manege dit heeft laten doen. Natuurlijk is het niet leuk, maar het is al helemaal niet leuk als Kaatje de hele tijd kreupel is. Kaatje was dan wel niet de liefste op stal, maar als je een aardig was voor haar kon ze blijkbaar ook lief terug doen. Ik heb nooit bij haar in de stal gedurft omdat ze mij nogal vaak probeerde te bijten. Ik heb haar op stal dus maar met rust gelaten. Ik vind het echt jammer dat ik niet vaker op haar heb kunnen rijden en zal haar dus ook echt wel missen.

Door: Lizan Oomens, 13-11-2007