Lady Lu
geboortejaar: 1993
ras:
geslacht: merrie
hoogte:
kleur: bruin
op de manege vanaf: 21-12-2006
overleden: 14-02-2017

Terug naar In Memoriam

Sinds kort staat Lady Lu op de manege. Ik vind haar een héél lief paard!
Ik heb er nog nooit op gereden, maar dat zou ik graag een keer willen!
Op stal is ze heel lief, je merkt goed aan haar dat ze het fijn vindt als je haar aait.

Door: Claudia Dorgelo

Lady Lu is sinds december 2006 op de manege. Ze is superlief op stal en met opzadelen en ook tijdens het rijden is ze heel braaf, een lesje met haar is echt genieten. Ze heeft lekker de vaart erin en wil graag voor je werken. Ook het eerste onderlinge wedstrijdje (pas-de-deux op muziek) wat ze heeft meegelopen, ging al heel goed. Hopelijk brengt ze heel lang veel rijplezier voor iedereen op de manege.

Door: Caroline Hoosemans, 26-01-2007

Lady Lu is een nieuw juweeltje. Zij is een 12-jarige merrie met een verleden als sportspringpaard. Zij komt eigenlijk uit Portugal, ze heeft daar gewerkt als springpaard.
Ze is naar Nederland gekomen omdat haar toenmalige eigenaar toe was aan een nieuw paard. Zij werd ingeruild op een nieuw paard. En zodoende heeft Bert haar voor een aardig prijsje kunnen kopen. Dit soort kwaliteit paarden zie je niet vaak in die prijsklassen. Ook Lady Lu is op stal en in de les voorbeeldig. Zij valt bij de mensen die haar tot nu toe hebben gereden in de smaak. Het is een fijn paard dat makkelijk aan de teugel loopt. Lady Lu heeft dikke achterbenen daarom draagt zij ook strijklappen, anders loopt zij haar benen kapot.

Lady Lu is een heel lief paard wat erg veel van aandacht houdt. In de les loopt ze heel goed maar is ze best gevoelig en soms een beetje gestresst. Je moet heel ontspannen op haar rug zitten anders wordt ze helemaal opgefokt en begint ze wat raar heen en weer te springen. Ze rijd erg fijn en kan heel goed voorop rijden, ik vind het daarom ook erg leuk om op haar rijden. Je kan ook erg veel dingen met haar omdat ze heel goed reageert op de hulpen die je geeft. Wijken, aan de teugel rijden en omzetten kan bevoorbeeld heel goed met Lady Lu. Ze is een heel goed manegepaard en ik vind dat ze dus nog lang op de manege mag blijven staan!

Door: Lizan Oomens, 06-01-2008