Lipton
geboortejaar:
overleden:
10-12-2009
ras:
geslacht:
hoogte:
kleur:
Op de manege vanaf:

Lipton is een heel lief en braaf paard. In de lessen is hij ook braaf.
Hij rijdt erg fijn, maar hij zet wel grote passen. Je moet de teugels lang laten, want hij doet zijn nek ver naar voren.
In de stal is hij ook lief, alleen wel een beetje lomp. Hij vindt het niet leuk om gepoetst te worden.
Het is een heel fijn manegepaard.

Door: Claudia Dorgelo, 31-01-2007

Lipton is een heel fijn en lief paard hij zet hele grote stappen en in de galop moet je heel goed met je handen meegaan, want zijn hoofd beweegt heel erg veel. Ik heb er mee buiten gereden en hij was heel lief, vooral als de teugels niet te strak waren. In de stal is hij heel lief en als je tegen hem praat is hij tijdens het poetsen ook wel lief. Hij vindt het niet fijn als je hard met de borstel over zijn rug gaat.

Door: Yvette Stokbroekx, 28-04-2007

In Memoriam.....LIPTON !

Een paard dat pijn heeft in de les laten lopen is wel het laatste wat wij willen. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom wij er voor hebben gekozen om ook afscheid te nemen van Lipton.
Lipton was al aardig op leeftijd en had er al heel wat loop-uurtjes opzitten. Hij was hierdoor gewoon erg versleten en dit was te merken aan de pijn die hij had in zijn rug en aan zijn benen. We hebben nog geprobeerd om Lipton een paar maanden rust te gunnen in de wei, maar de pijn in zijn rug is hierdoor helaas niet over gegaan. We vinden het erg jammer dat we afscheid van hem hebben moeten nemen, want Lipton was een fijn en lief paard waar grote en kleine ruiters veel van konden leren. We konden er ook met een gerust hart iedereen op laten rijden omdat hij vrijwel nooit stout was. Maar voor Lipton zelf is het beter zo en hij heeft nu gelukkig geen pijn meer, dat is het belangrijkste.

Door: Eefje Marinus, 08-01-2010