Patricia werd geboren in 1974, en was dus ook niet meer de jongste. Ze kwam in 1984 op de manege. Over haar achtergrond is weinig bekend. Ze liep net als Nelson altijd mee in de wat rustigere (beginners)lessen. Patricia had echt haar eigen willetje, zo liep ze in de les het liefst achter Figaro.
Ook wilde ze in het begin van de les alleen maar rechtsom lopen. Als ze toch linksom moest, dan verzette ze geen pas. Haar rechterachterbeen was na een blessure wat dik gebleven. Maar ze had hier weinig last van.

Patricia
geboortejaar: 1974
ras: ?
geslacht: merrie
hoogte: ?
kleur: bruin
Op de manege vanaf: 1984
Tot: 25-03-2007

Patricia was een super lief paard. Altijd keurig beginners rondbrengen. Ook mij bracht ze rond toen ik een beginner was, ik weet nog goed dat Patricia altijd als tweede moest rijden.
Ze was braaf, maar had ook soms zo haar kuren. Vooral de laatste tijd. Dan ging ze heel de tijd naar het midden en wou ze niet in galop.
Patricia was niet zo lief in een stand waar ze lang heeft gestaan, maar de laatste tijd toen ze kreupel was en in een grote box stond, was ze super lief. Ik ging haar elke week weer poetsen en al die aandacht vond ze heerlijk. Ze stond ook vaak in de wei, dan leek het net een wild paard, zo opgewonden was ze!
Ik denk dat Patricia door heel veel mensen erg gemist zal worden en ook zeker door mij!

Door: Julia van 't Hoff, 02-04-2007

Patricia was een heel lief manegepaard. Veel kinderen hebben op haar leren rijden.
Ze was al heel lang kreupel en kon ook niet goed meer eten.
Als je d'r stal in wilde komen deed ze altijd wat chagrijnig, maar als je eenmaal in haar stal was, was ze hardstikke lief!!
Ze is 34 jaar geworden.
Patricia,ik mis je!!

Door: Claudia Dorgelo, 02-04-2007

Ik vind het jammer dat Patricia er niet meer is.
Zij was heel erg lief.
Ze had zo'n grappige pluizige staart.
Ik mis haar heel erg.

Door: Nikki Koopman, 05-04-2007

Als senior heb ik ook nog enkele maanden op de rug van Patricia gezeten.
Het was een overwinning voor mij dat ze het toeliet haar hoeven schoon te maken op de dinsdagmorgen als we met Ali buiten gingen rijden.
Nu zit ik al lang weer op Duck, maar er was altijd een appeltje over voor Patricia..... en een schouderklopje.
Dag Patricia, je had een heerlijke zachte rug en je was mooi!

Door: Corry Zegers, 12-04-2007

Patricia was voor mij een erg bijzonder paard want het was het eerste paard waar ik op reed. Patricia was toen nog mijn lievelingspaard, maar als snel werd ze vervangen door Coco. Ik weet nog dat ze een keer plotseling de bak overstak om achter Figaro te rijden. Ook durfde ik nooit bij haar de stal in omdat ze mijn zus een keer bijna had getrapt toen ze haar op wilde zadelen. Het was een erg fijn paard om op te rijden. Nadat ik een keer op Coco had gereden was het rijden op Patricia voor mij de laatste keer.
Patricia had het de laatste tijd met eten erg moeilijk, ook had ze last van haar kreupelheid. In de wei met Beethoven had ze dus ook niet veel meer te doen. De laatste tijd, toen ze in een box stond, kon je haar erg goed poetsen en knuffelen. Dat verdiende ze heel erg!

Door: Lizan Oomens, 27-04-2007