Ruby
(officiële naam: Rubinal)
geboren: 28-05-1994
overleden: 29-08-2011
ras: BWP
geslacht: ruin
hoogte:
kleur: bruin
op de manege vanaf: 17-12-2006

Ruby is een heel lief paard, waarvan je bijna meteen ziet dat het een echte knuffelbeer is. Hij is heel braaf in de les, wel een beetje snel. Hij rijdt heel snel en vooral in galop zet hij best grote passen.
Ruby is pas net op de manege dus hij moet nog een beetje wennen aan de bak, de paarden, de mensen, enz. Op stal is hij heel lief en met opzadelen blijft hij goed staan. Hij moet het bevel 'om' nog wel leren maar dat komt nog wel. De eerste keer dat ik erop reed viel ik er dan wel vanaf, maar dat kwam omdat hij schrok.
Ik hoop dat hij nog lang op de manege blijft, want het is een heel lief paard.

Door: Lizan Oomens, 06-01-2007

Ruby staat sinds kort op de manege. Hij is op stal héél lief. Hij wordt ook graag geborsteld. Met rijden is hij heel braaf, maar wel snel. Daarom is het ook geen beginnerspaard, maar wie weet kan hij dat nog worden, want hij is nog vrij jong. De meeste ruiters die al op hem hebben gereden, vinden hem heel lief en fijn rijden.
Ik hoop dat hij nog lang op de manege mag blijven en dat er veel ruiters op hem mogen rijden!!

Door: Claudia Dorgelo, 04-02-2007

Ruby is een leuk, lief en vooral fijn paard.
Met rijden kan hij zich in galop nogal sterk maken. Hij is in 't algemeen heel lief, maar wel aan de snelle kant. Het is een echte teddybeer!
Op stal laat hij zich dan ook heel gemakkelijk poetsen & opzadelen. Alleen het bevel "om" moet hij nog leren!
Maar een les op hem is wel echt genieten!

Door: Renee Roufs, 19-02-2007

Ruby is een van de nieuwe aanwinsten van de manege. Hij is een 12-jarige bruine ruin met een droopy uitstraling
Van Ruby zijn verleden is er weinig bekend. Bert heeft hem op internet gevonden. Ruby huppelde vrolijk met wat schapen in een wei. Hij is bij ons gekomen en heeft een metamorfose ondergaan. Wat een scheerbeurt wel niet met een paard kan doen. Onder dat pak winterharen zat dit leuke en lieve paard.
Ruby is in de les en op stal echt een scheetje. Hij doet in de les netjes zijn best en heeft in de korte tijd dat hij bij ons is, al veel fans.

Ruby is zo'n schatje! Hij is super lief in de stal en (in mijn les) super lief met rijden! Het is echt een teddybeer! Zooo schattig!! Nou kortom ik vind ruby dus echt een schatje. (lievelingspaard!) Ik hoop dat veel mensen van hem genieten.

Door: Iris Wijers