VEM

De VEM, oftewel de Vereniging Eindhovense Manege is opgericht in 1927. De VEM telt ruim 400 leden, waarvan bijna de helft jeugdlid is.

 

Het doel van de VEM staat opgeschreven in de statuten van 1928 en is eigenlijk nog steeds van toepassing, nl. "Het beoefenen en bevorderen van 't paardrijden, zowel in de manege als daarbuiten en zo mogelijk 't geven van hippische feesten." Dat klinkt heel duur en officieel, maar gelukkig is paardrijden tegenwoordig een sport die door iedereen beoefend kan worden. En de gezelligheid staat bij de vereniging natuurlijk voorop!

 

De VEM is een actieve vereniging die met inspanning van een groot aantal enthousiaste leden kan blijven bestaan. Natuurlijk zijn wij altijd blij met nog meer enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Voel je je aangesproken, dan kan je je via email aanmelden of gewoon een van onze bestuursleden aanspreken.

 

De vereniging organiseert veel wedstrijden zowel voor de eigen leden als voor KNHS-leden. Jaarlijks worden er meerdere dressuurwedstrijden georganiseerd en als hoogtepunt ieder jaar de KNHS-springwedstrijd, die de laatste jaren is uitgegroeid tot een 3-daags evenement. Meer over wat er zoal georganiseerd wordt, is terug te vinden in ons informatieboekje.

 

Als je gaat paardrijden bij de Eindhovense Manege, dien je na een aantal lessen lid te worden van de VEM. Je ontvangt dan ook het verenigingsblad, de Chambrière. En je mag deelnemen aan alle georganiseerde activiteiten.

 

Het lidmaatschap van de VEM is verplicht voor iedereen die paardrijdt bij de Eindhovense Manege: wedstrijdruiters, pensionklanten en manegeruiters. Hier vind je alle informatie over het lidmaatschap.

 

 

Vereniging Eindhovense Manege

Roostenlaan 313

5644 BR Eindhoven

Telefoon: 040-2111237

E-mail: vereniging@eindhovensemanege.nl

IBAN rekening: NL49INGB0001096790 (BIC: INGBNL2A)